Άνθρωποι

Αθανάσιος Αργυριάδης

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

2310536488


Τομείς δραστηριότητας

Φορολογικό – Αστικό – Ποινικό δίκαιο

Ο Αθανάσιος Αργυριάδης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1974.
Ειδικεύεται σε υποθέσεις φορολογικού αστικού και ποινικού δικαίου.

Αποφοίτησε αρχικά από το Οικονομικό & Πολιτικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια φοίτησε στο Νομικό Τμήμα του ίδιου πανεπιστημίου. Έκανε την άσκησή του δίπλα στον αείμνηστο Ζαφείρη Σαζανίδη, από τα πρώτα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών ενώ από το 1974 ως και σήμερα ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη.

Αργύριος Αργυριάδης

Διευθύνων Εταίρος - Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω

2310536488


Τομείς δραστηριότητας

Εμπορικό – Φορολογικό – Οικονομικό Ποινικό δίκαιο

Ο Αργύρης Αργυριάδης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2000 και δικηγόρος στην Αγγλία και Ουαλία (Solicitor of the Supreme Court in England & Wales) από το 2001. Ειδικεύεται σε υποθέσεις εμπορικού, φορολογικού και οικονομικού ποινικού δικαίου.

Επίσης είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής και Πιστοποιημένος Διαχειριστής Αφερεγγυότητας από το Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, διαπιστευμένο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Επίλυσης Διαφορών (ΗΠΑ) (Accredited Member International Academy of Dispute Resolution (USA) και πιστοποιημένο μέλος του Αγγλικού ADR Group (Accredited Member (UK)). Είναι μέλος της Ένωσης Νομικών Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΒΕ) και του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.

Αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα του ΑΠΘ. Αρχικά πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό & Οικονομικό Δίκαιο στο ίδιο πανεπιστήμιο από όπου αποφοίτησε με άριστα (10/10). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τραπεζικό και Χρηματιστηριακό Δίκαιο (Banking & Finance Law) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Centre of Commercial Law Studies, Queen Mary College) από όπου αποφοίτησε με έπαινο (merit), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Φορολογικό Δίκαιο) και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων)

Έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (2000) και ως Ειδικός Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών (2001-2004).

Επιστημονικές δημοσιεύσεις του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και άρθρα του στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Πρώτο Θέμα», «Τα Νέα», «Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Thessnews», «Θεσσαλονίκη», «Κέρδος» και στις ιστοσελίδες capital.gr, huffingtonpost.gr και athensvoice.gr.

Γεώργιος Γκουτσίδης

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

2310536488


Τομείς δραστηριότητας
Εμπορικό – Αστικό – Εργατικό Δίκαιο

Ο Γεώργιος Γκουτσίδης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2002 και ασκούμενος δικηγόρος στην Κύπρο από το 2017. Ειδικεύεται σε υποθέσεις εμπορικού, αστικού και εργατικού δικαίου.

Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και κάτοχος γερμανικού απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης (Abitur). Φοίτησε στο Νομικό Τμήμα του ΑΠΘ και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και Γερμανία πάνω στο Αστικό και Αστικό Δικονομικό Δίκαιο στο ΔΠΘ και στο Κοινοτικό Αστικό Δίκαιο (Europäisches Privatrecht) στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Έχει διατελέσει in-house νομικός σύμβουλος του ομίλου εταιρειών Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (2008-2016) καθώς και Chief Legal Officer της ίδιας εταιρείας (2013-2016).

Έχει δημοσιεύσει μελέτες του σε νομικές επιθεωρήσεις. Μιλά αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και έχει βασική γνώση γαλλικών.

Κωνσταντίνος Ζίλφος

Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις

2310536488


Τομείς δραστηριότητας

Εμπορικό – Αστικό δίκαιο

Ο Κωνσταντίνος Ζίλφος είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2002.

Ειδικεύεται σε υποθέσεις εμπορικού και αστικού δικαίου.

Φοίτησε στο Νομικό Τμήμα του ΑΠΘ και πραγματοποίησε μέρος των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης, ως υπότροφος του προγράμματος  Erasmus.

Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΑΠΘ και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου με βαθμό άριστα.

Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του ομίλου εταιριών της «ΑΣΠΙΣ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ» (2009 -2012) και μέλος της ομάδας δικηγόρων του εκδοτικού συγκροτήματος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ Α.Ε» (2004 – 2015).

Από το 2017 έως και σήμερα είναι εξωτερικός συνεργάτης -δικηγόρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο κατάστημα Θεσσαλονίκης.

Εισηγήσεις του σε συνέδρια του ΑΠΘ δημοσιεύτηκαν στο νομικό περιοδικό «Pro Justitia.

Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Αριστέα Χριστινάκη

Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις

2130343467


Τομείς δραστηριότητας

Εμπορικό – Αστικό Δίκαιο

Η Αριστέα Χριστινάκη είναι Δικηγόρος παρ’ Εφέταις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων από το έτος 2010, ως ασκούμενη δικηγόρος και από το 2012, ως Δικηγόρος.

Φοίτησε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2006 – 2010), από όπου και αποφοίτησε το έτος 2010 ενώ συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2011 – 2013), λαμβάνοντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Εμπορικό Δίκαιο (Τμήμα Β’ Ιδιωτικού Δικαίου).

Από τον πρώτο κιόλας χρόνο της άσκησής της ανέλαβε την διοικητική παρακολούθηση προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών και τον χειρισμό των εταιρικών υποθέσεων αυτών, αποκτώντας σημαντική εμπειρία τόσο σε επίπεδο δικαστηριακής πρακτικής όσο και σε επίπεδο συμβουλευτικής δικηγορίας.Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Φωτεινή Σουλεϊμάνη

Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις

2130343467


Τομείς δραστηριότητας

Αστικό – Εμπορικό Δίκαιο

Η Φωτεινή Σουλεϊμάνη είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 2014 ως δικηγόρος και από το έτος 2012 ως ασκούμενη δικηγόρος.

Ειδικεύεται σε υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσματου αστικού δικαίου, όπως υποθέσεις αποζημιώσεων, συμβάσεων, ακινήτων, αυτοκινητικών διαφορών, καθώς και σε υποθέσεις εμπορικού δικαίου.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Νομικό) και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ίδιο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση του Αστικού Δικαίου με άριστα.
Κατά την διάρκεια της απασχόλησής της έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε πληθώρα νομικών υποθέσεων, τόσο σε επίπεδο εκδίκασης, όσο και σε επίπεδο συμβουλευτικής δικηγορίας.

Μαρία Πλουμή

Δικηγόρος

2310536488


Τομείς δραστηριότητας
Δημόσιο Δίκαιο – Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η Μαρία Πλουμή είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, λαμβάνοντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με τίτλο «MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy».

Ειδικεύεται σε υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του δημοσίου δικαίου και ιδιαίτερα σε υποθέσεις διοικητικού δικαίου που αναφύονται σε κάθε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας, φορολογικού δικαίου, δικαίου δημοσίων συμβάσεων και διαγωνισμών και δικαίου της ενέργειας. Παράλληλα ασχολείται με υποθέσεις που αφορούν στο δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων, ενώ έχει λάβει πιστοποίηση «Υπευθύνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO)» στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής της έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε πληθώρα νομικών υποθέσεων, τόσο σε επίπεδο εκδίκασης, όσο και σε επίπεδο συμβουλευτικής δικηγορίας.

Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Αλεξάνδρα Τζελίδη

Δικηγόρος

2310536488


Τομείς δραστηριότητας
Εμπορικό – Τραπεζικό – Αστικό Δίκαιο

Η Αλεξάνδρα Τζελίδη είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύεται σε υποθέσεις εμπορικού, τραπεζικού και αστικού δικαίου.

Αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Εμπορικό & Οικονομικό Δίκαιο από ίδιο πανεπιστήμιο, με άριστα.

Από την πρώτη ημέρα συνεργασίας της με την «Αργυριάδης Δικηγορική Εταιρεία» ασχολήθηκε με σύνθετες υποθέσεις εταιρικού και τραπεζικού δικαίου αποκτώντας σημαντική εμπειρία τόσο σε επίπεδο εκδίκασης όσο και συμβουλευτικής δικηγορίας.
Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Ευστάθιος Πογαρίδης

Δικηγόρος

2310536488


Τομείς δραστηριότητας
Αστικό – Αστικό Δικονομικό – Εργατικό Δίκαιο

Ο Ευστάθιος Πογαρίδης είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2015. Ειδικεύεται σε υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του αστικού δικαίου, καθώς και σε υποθέσεις αστικού δικονομικού και εργατικού δικαίου.

Φοίτησε στο Νομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ίδιο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας με άριστα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κατεύθυνση Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου.

Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένες δικηγορικές εταιρείες της Θεσσαλονίκης, αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε πληθώρα νομικών υποθέσεων, τόσο σε επίπεδο εκδίκασης, όσο και σε επίπεδο συμβουλευτικής δικηγορίας.

Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Βασιλική Ντουμάνη

Δικηγόρος

2310536488


Τομείς δραστηριότητας
Αστικό – Οικονομικό Ποινικό – Εμπορικό Δίκαιο

Η Βασιλική Ντουμάνη γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το έτος 2016. Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την άσκησή της στην «Αργυριάδης Δικηγορική Εταιρεία» κατά την διάρκεια της οποίας ασχολήθηκε με σύνθετες νομικές υποθέσεις σε επίπεδο σύνταξης δικογράφων, πραγματοποιώντας παράλληλα και παραστάσεις ενώπιον των Δικαστηρίων.

Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Αθηνά Γ. Σταύρου

Γραμματεία Διοίκησης

2310536488


Η Αθηνά Σταύρου φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε με άριστα το 2013. Κατέχει πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης Προγραμμάτων στην Οργάνωση και Διοίκηση Εταιρειών-Επιχειρήσεων. Μιλά αγγλικά και έχει βασική γνώση ιταλικών.

Νικολέττα Σπανού

Ασκούμενη Δικηγόρος

2310536488


Τομείς δραστηριότητας
Αστικό – Διοικητικό Δίκαιο

Η Νικολέττα Σπανού σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το έτος 2017. Είναι ασκούμενη δικηγόρος στην «Αργυριάδης Δικηγορική Εταιρεία» από τον Οκτώβριο του 2017, έχοντας ήδη αναλάβει τη σύνταξη δικογράφων στο πλαίσιο ποικίλων νομικών υποθέσεων. Παράλληλα, κατά το χρόνο της άσκησής της, έχει συμμετάσχει σε σεμινάριο με θέμα τη «Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες».

Μιλά Αγγλικά.

Ιερασία Μανίνη

Ασκούμενη Δικηγόρος

2130343467


Η Ιερασία Μανίνη σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 2018. Είναι ασκούμενη δικηγόρος στην «Αργυριάδης Δικηγορική Εταιρεία» από το Μάρτιο του 2018. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, ενώ είναι κάτοχος πιστοποιητικού πληροφορικής ICT Europe Certificate.
Ελληνικα