Το γραφείο

argiriadis-law-office-team

Αναφορικά με εμάς

Η «Αργυριάδης και Συνεργάτες» ιδρύθηκε το 1974 από τον Αθανάσιο Αργυριάδη και απολαμβάνει  υψηλής εκτίμησης στο χώρο της δικηγορίας, διαθέτοντας βαθειά γνώση και εξειδίκευση σε όλους τους τομείς του εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου. Όλα τα μέλη του δικηγορικού μας γραφείου αξιοποιούν τις γνώσεις και την εξειδίκευσή τους προς όφελος των πελατών μας. Το υποστηρικτικό μας δυναμικό και οι ανεξάρτητοι ειδικοί (νόμιμοι ελεγκτές, λογιστές, πραγματογνώμονες κ.λ.π.) που συνεργάζονται μαζί μας κατά περίπτωση συγκροτούν μία συλλογικότητα που παρέχει νομικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Κατά συνέπεια, είμαστε σε θέση να αναλάβουμε και με αποτελεσματικότητα να φέρουμε εις πέρας κάθε νομική υπόθεση, από την πλέον σύνθετη έως την πιο απλή. Εκπροσωπούμε τους πελάτες μας σε υποθέσεις όλων των ειδών (αστικό, εμπορικό, ποινικό και διοικητικό δίκαιο) και μπορούμε να παρασταθούμε σε δικαστήρια οποιασδήποτε δικαιοδοσίας σε όλην την Ελλάδα.  Τα περισσότερα μέλη μας είναι Δικηγόροι Παρ” Αρείω Πάγω & ΣτΕ, ενώ από το 2002 ο Αργύρης Αργυριάδης είναι  Δικηγόρος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας. Τα μέλη του γραφείου μας μιλούν άριστα την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα και είναι εξοικειωμένοι με τα αντίστοιχα νομικά συστήματα των χωρών αυτών.

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη …

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με πληθυσμό 1,100,000 κατοίκων, είναι μία από τις παλιότερες πόλεις της Ευρώπης. Εκτείνεται σε μία έκταση πάνω από δώδεκα χιλιόμετρα, περιβάλλεται από χαμηλούς λόφους και ατενίζει τον Θερμαϊκό κόλπο. Ιδρύθηκε το 315 π.Χ. από τον βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο και ονομάστηκε προς τιμήν της συζύγου του, της Θεσσαλονίκης, που ήταν αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από την εποχή της ίδρυσής της, η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη της Μακεδονίας και το πιο σημαντικό εμπορικό της λιμάνι. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή, την πόλη επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος, που δίδαξε τη νέα θρησκεία στους κατοίκους της, στους οποίους μάλιστα μετά από μερικά χρόνια απεύθυνε τις δύο γνωστές του Επιστολές (τα αρχαιότερα κείμενα της Χριστιανικής λογοτεχνίας). Σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι μια αναπτυσσόμενη πόλη και ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα εμπορίου και επικοινωνίας στη Μεσόγειο. Αυτό είναι προφανές από τις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές, από το λιμάνι της και την ειδική «Ελεύθερη Ζώνη» του, στην οποία παραχωρούνται εγκαταστάσεις και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων, το διεθνές της αεροδρόμιο, τη σημαντική της βιομηχανία, την ετήσια Διεθνή Έκθεση κλπ.

argiriadis-law-office-team02

…. παρουσία σε όλην την Ελλάδα

Η «Αργυριάδης & Συνεργάτες» είναι μία από τις ηγετικές δικηγορικές συμπράξεις στην Ελλάδα. Απασχολεί σήμερα δέκα  δικηγόρους εξειδικευμένους σε διαφορετικούς τομείς και παρέχει μία πλήρη γκάμα από νομικές υπηρεσίες. Ο στόχος της είναι να παράσχει ενοποιημένες νομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα νομικές συμβουλές  σε εταιρίες που στοχεύουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Βασιζόμαστε στις  γνώσεις και στην εμπειρία μας αναφορικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής. Παραμένουμε αρωγοί και κοινωνοί των προσπαθειών του σύγχονου επιχειρηματία να δημιουργήσει σε ένα αντίξοο και ορισμένες φορές εχθρικό κοινωνικοιοικονομικό περιβάλλον.

Βασικοί συντελεστές είναι ο Αθανάσιος Αργυριάδης, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ – Οικονομολόγος, που δικηγορεί από το 1974 και ο Αργύριος Αργυριάδης, Δικηγόρος Παρ” Αρείω Πάγω – Φορολογικός Σύμβουλος στην Ελλάδα και Δικηγόρος (solicitor) στην Αγγλία και στην Ουαλία. Εργάστηκε ως νομικός σύβουλος στο Υπουργείο  Εξωτερικών (2001-2004) και κατέχει τρία μεταπτυχιακά (Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  Τραπεζικό και Χρηματιστηριακό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ( University of London, Queen Mary – Centre of Commercial Law Studies) και Φορολογικό Δίκαιο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.